Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Στη Ρώμη αύριο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Ρώμη θα μεταβεί την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Nostra Europa στην Ιταλία, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη συμπλήρωση 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπουργός Εργασίας θα συμμετάσχει, στις 18.00, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza», με τίτλο «Ενωμένοι και αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη», ενώ θα συναντηθεί και με το Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) Luca Visentini.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 50

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο αντίστοιχων επαφών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με στόχο να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και ότι το μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατίας και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Nostra Europa αποτελεί έναν συνασπισμό ενώσεων, κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων, οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, που διοργανώνουν, το τριήμερο 23-25 Μαρτίου, στη Ρώμη πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων. Στη Nostra Europa συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο CGIL, η συνομοσπονδία πολιτιστικών ενώσεων ARCI, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και μέλη του κινήματος κατά της συνθήκης TTIP.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ