Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ψηφίστηκε το ν/σ του ΥΨΗΠΤΕ για τα υψίρρυθμα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψηφίστηκε, με ευρεία πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ κ.ά. διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

9efbbb7ffece0ce6bf5193e6e4ef7cb5

Στη δευτερολογία του, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο αποκαθιστά νομικά κενά για την περαίωση εργασιών στις επικοινωνίες, καθώς και τον συντονισμό των φορέων.

Επίσης, σημείωσε ότι αποτελεί ένα ισχυρό σήμα προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, για επενδύσεις στη χώρα, στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, καθώς και την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων.

3434fd8a6071169f6b0f275c02c97f06

«Αυτή η στρατηγική είναι ο τρόπος εξόδου από την κρίση, τώρα που κλείνει και η αξιολόγηση», είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στην εισηγήτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Το θέμα είναι τι θέλουμε να κάνουμε στα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη της χώρας», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν τις νέες τεχνολογίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ