Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

«Γαλάζια πυρά» στην κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει την έναρξη έκδοσης των νέων ασφαλών ταυτοτήτων μετά το 2019, παρότι ο αρμόδιος υπουργός παραδέχεται ότι οι υφιστάμενες δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά των πλαστογράφων, σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

9dce75d96449357779245c9d13a01fa1 1Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθήλωσε αυτήν την προσπάθειαν παρότι η σχετική προετοιμασία είχε αρχίσει από το 2014, με τη συνεργασία του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη – τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – με τους συναρμόδιους υπουργούς. Επίσης, την κατηγορεί ότι εγκατέλειψε το θέμα το 2015, στις αρχές του 2016 συγκρότησε επιτροπές για να το εξετάσουν εκ του μηδενός και περιφέρει, εδώ και εννέα μήνες, τα σχετικά πορίσματα ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

f89af2b02c5c21553ba96b550799965a«Δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη να θωρακίσει άμεσα την ασφάλεια των Ελλήνων και να αποφύγει ενέργειες, όπως η επαναφορά της VISA για όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος με τους αυξημένους τρομοκρατικούς κινδύνους. Στερεί, παράλληλα, από τους Έλληνες τη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους από τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς με τις νέες ταυτότητες θα μπορούν, όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, να εξυπηρετηθούν ταχύτερα, με λιγότερα δικαιολογητικά και με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών από τον χώρο τους», υπογραμμίζει η ΝΔ.

«Άλλη μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα βελτίωνε το αίσθημα ασφάλειας και την καθημερινότητα των πολιτών, που δεν μπορεί να υλοποιήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ