Τρίτη 30 Μαΐου 2023

«Η κυβέρνηση δεν θα κλείσει την αξιολόγηση», λέει ο Βενιζέλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ.

«Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο χωρίς ρύθμιση του χρέους και νέα χρήματα, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος», μιλώντας το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως υποστήριξε, κατά τη γνώμη του, «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ» και αν υπάρξει μία τυπική συμφωνία θα είναι απλά για μία δόση και τίποτα παραπάνω. «Δεν μπορεί να επαναληφθεί το 2015 και δεν μπορεί να υπάρξει εκβιασμός στη βάση μίας ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης», σημείωσε αναφερόμενος στις δηλώσεις Σαπέν και Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση. «Υπάρχει συνέχεια του κράτους και δεν τίθεται θέμα ψήφισης από την αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας, δεν μπορεί να αναλάβει δεσμεύσεις, το κύριο βάρος των οποίων δεν αφορά στη θητεία της», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν επικριτικός και απέναντι στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως η θέση της, ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει, δεν είναι πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας.

Αναφορικά με το χρέος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι πρέπει να απεικονιστεί σωστά, ώστε να προκύψει δημοσιονομικός χώρος για να αναπτυχθεί η χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικές οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου

Για τη απόφαση του δικαστηρίου στο θέμα του Βατοπεδίου, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε πει τις πράξεις παράνομες και υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση μία απόφαση δικαστηρίου δεν μπορεί να είναι μοχλός για πολιτικούς σκοπούς».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ