Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η Ελλάδα θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, τόνισε Κουρουμπλής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή. Θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας εμμέσως και στις δηλώσεις του Σόιμπλε.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, ούτε δεύτερες σκέψεις» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι είναι διαφορετικό ζήτημα εάν η ΕΕ αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί. Για τις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι «είναι επώδυνα αυτά που ζητούν…Η αξιολόγηση καθυστερεί και δεν κλείνει εξαιτίας των αντιρρήσεων και της αντίστασης που προβάλλει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι η στάση τους είναι πολιτικά ανδροπεπής, σημείωσε πως ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για να κυβερνήσουν μαζί έως το 2019. Ανέφερε ότι οι ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν αλλά υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές.

Ακόμη, ο υπουργός δήλωσε αντιδεξιός, κατηγόρησε τη ΝΔ για νεοφιλελευθερισμό αλλά υποστήριξε πως με τη λαϊκή δεξιά του κ. Καμμένου είναι πιο κοντά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Αναγνώρισε ότι έχουν εμφιλοχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και προσωπικές αντιθέσεις και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται προσπάθεια να ξεπεραστούν και να επιλυθούν.

Είπε ότι πάντα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες της ευρύτερης κεντροαριστεράς “αν από την άλλη πλευρά υπάρξει ειλικρινής διάθεση”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ