Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η Ελλάδα ομόψυχα είναι έτοιμη να προασπίσει τα νησιά της, δηλώνει ο Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της που είναι αναπόσπαστο τμήμα της. Κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητεί και να τα επιβουλεύεται. Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα να τα προασπίσει, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας, διεκδικώντας τη στήριξη της παγκόσμιας κοινότητας, ειδικά όταν έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, κατά την ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «η καλύτερη ασπίδα για τα νησιά είναι η τοπική τους ανάπτυξη», και χρειάζεται όπως είπε, «μια στοχευμένη πολιτική».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «όλοι μαζί με αίσθηση ενότητας πρέπει να κάνουμε πράξη τη ρήτρα νησιωτικότητας, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα των μικρών νησιών που υψώνουν ψηλά τη σημαία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε ακόμα για μια έντιμη και σοβαρή πολιτική που χρειάζεται η νησιωτική Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, που θα βλέπει -όπως είπε- ανθρώπινα το πρόβλημα και τις συνέπειές του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ