Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Αν ο Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει ας καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Τσίπρα, τονίζει το Μαξίμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καυστική» απάντηση έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωση της Ν.Δ. που κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «σιωπά» στις ερωτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την πορεία της χώρας.

«Αν, παρόλα αυτά, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιμένει να μην καταλαβαίνει, μπορεί να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, το Μαξίμου αναφέρει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε όλες τις απαντήσεις σχετικά με την διαπραγμάτευση και την πορεία του τόπου, ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Αν, παρόλα αυτά, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιμένει να μην καταλαβαίνει, μπορεί να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τώρα που έκανε την αρχή».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Τρεις ημέρες μετά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.

Πρόκειται ωστόσο για ερωτήματα που αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και εγείρονται από όλους τους πολίτες.

Γι’ αυτό τα επαναλαμβάνουμε:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών και να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις. Στις δύσκολες αυτές ώρες δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να τυρβάζει περί άλλα …».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ