Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Φ. Γεννηματά: O Τσίπρας είναι υποτακτικός και ο ΣΥΡΙΖΑ η χειρότερη κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Yποτακτικό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύοντας δρυμεία επίθεση τόσο εναντίον του όσο και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας το «ως τη χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάνει χρόνο, δημιουργώντας μόνη της αδιέξοδα και στο τέλος λέει «ναι σε όλα», ενώ σε μια προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας κατέληξε από δήθεν επαναστάτης, υποτακτικός και, αλυσοδένοντας την χώρα γίνεται συνεργός».

Χαρακτήρισε «αχρείαστο, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό» το 3ο μνημόνιο, αποδίδοντας την υπογραφή του στις «τυχοδιωκτικές» πολιτικές των πρώτων έξι μηνών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και, πιο συγκεκριμένα, της πολιτικής Βαρουφάκη.

Πρότεινε μάλιστα ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ελλάδα» το οποίο, θα περιλαμβάνει προοδευτικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία το οποίο θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη, την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους.

Η κα Γεννηματά τάχθηκε επίσης υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από εκλογές «όπως συμβαίνει με τους μεγάλους συνασπισμούς σε ευρωπαϊκές χώρες».

Ακόμη, η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης: «Σήμερα, με τα αδιέξοδα που δημιουργεί και τον χρόνο που χάνει, αλυσοδένει τη χώρα. Τον προκάλεσα να μου απαντήσει στη Βουλή αν γίνεται συνεργός στα σχέδια που απεργάζονται οι συντηρητικοί κύκλοι για Grexit της χώρας ή με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα σε διαρκή λιτότητα. Δεν μου απάντησε. Και αυτή η ερώτηση απαιτεί απάντηση. Απαιτεί απάντηση και από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό αν υπάρχει σχέδιο για τη χώρα. Που οδηγούμαστε;».

Εξάλλου, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν, όσο συνεχίζεται ο «κομματικός εγωισμός». «Ο ένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τον λαϊκισμό και την ιδέα του κρατισμού, ο άλλος πίσω από την ιδέα ότι οι ασύδοτες αγορές μπορούν να λύσουν τα πάντα», είπε «φωτογραφίζοντας» τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. «Όλοι να κάνουν πίσω από τις εμμονές τους», συνέχισε. «Ένας πρέπει να είναι ο εθνικός μας στόχος: να κρατήσουμε τη νέα γενιά στην πατρίδα της. Άλλο να φεύγουν τα παιδιά μας γιατί το επιθυμούν και άλλο να φεύγουν επειδή δεν μπορούν να μείνουν στον τόπο τους».

Τέλος, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ και «να σταματήσει η καραμέλα ότι “για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ». «Είναι μια πολύ εύκολη λύση για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους διαδρομή και ανέλιξη πάνω στην καταστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Ναι υπήρξαν λάθη, αλλά ήταν και η Ευρώπη απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει την κρίση. Δεν ήταν μόνο η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση.

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους δίκαια. Τεράστιο λάθος να υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας ότι το σύνολο της Μεταπολίτευσης ευθύνεται για την κρίση και τα μνημόνια. Είναι ισοπεδωτικό και φασιστικό και επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το 2010 ήταν μονόδρομος. Με το χρέος στα ύψη, 35 δισ. έλλειμμα, σημαντικό έλλειμμα στην ανταγωνιστικότητα. Από το 2007 στην ύφεση και με την κυβέρνηση να λέει ότι η οικονομία είναι απολύτως θωρακισμένη. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μέτρο, οδηγώντας τη χώρα στο αδιέξοδο των μνημονίων. Κανείς δεν λέει μια κουβέντα γι’ αυτό».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ