Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Σπίρτζης: Θα έχουμε συμφωνία χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αισιοδοξία ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή, εξέφρασε, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. «Δεν νομίζω ότι η συμφωνία και οι όροι δεν θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή. Θα έχουμε συμφωνία χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά τμήματα υποχρεώσεων εκπληρωμένα, στο υπουργείο μου, πχ, δεν έχουμε ούτε μία υποχρέωση για τη β’ αξιολόγηση. Άρα, δεν βλέπω τον λόγο να μην πάμε στο επόμενο βήμα».

Εξάλλου, ο κ. Σπίρτζης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ: «Είναι προφανές ότι η πολιτική μας είναι η παραμονή στο ευρώ. Αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε πριν από δύο χρόνια και με καθαρό τρόπο», είπε.

Ακόμη, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «υπηρετεί ένα σχέδιο ίδιο με εκείνο του ΔΝΤ και των ακραίων κύκλων εκ των δανειστών». «Εμείς, έως την τελευταία λεπτομέρεια, ψάχνουμε να κερδίσουμε κάτι που θα κάνει ηπιότερη την προσαρμογή και την έξοδο από την κρίση το 2019», πρόσθεσε, «ενώ αυτοί έχουν ένα σχέδιο: τον νόμο της αγοράς».

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και επισήμανε: «Είναι άλμα για τις αστικές συγκοινωνίες, γιατί -πέρα από τη λαθρεπιβίβαση- τελειώνει και η κλοπή με τα πλαστά εισιτήρια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ