Κυριακή 28 Μαΐου 2023

“Βρόμικο πόλεμο” από ορισμένους κύκλους της ΕΕ καταγγέλλει ο Βούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση” τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας στη Ναυτεμπορική ο Νίκος Βούτσης, εκτιμά ότι «τις προσεχείς ημέρες, μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου, θα έχει δοθεί το σήμα για να πάμε επιτέλους στην απόφαση συμμετοχής της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση» και προσθέτει:

«Η μη συμμετοχή μας αποτελεί μια μοναδικότητα δυσμενή και ετεροβαρή για τη χώρα. Γι’ αυτό μίλησα για έναν “βρόμικο πόλεμο” ο οποίος διεξάγεται από ορισμένους κύκλους της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας».

Ο κ. Βουύτσης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε στις πιο δύσκολες συνθήκες που μας απειλούσαν και τελικά μας επέβαλαν τα capital controls. Και τότε είχαμε και μια ισχυρή συνιστώσα στο κυβερνών κόμμα που είχε ως επιλογή το εθνικό νόμισμα… πόσο μάλλον τώρα.

Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Επαναλαμβάνω πως η χώρα μας είναι προσδεδεμένη με το ευρώ, όσο υπάρχει ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αδειοδότηση των καναλιών, υπογράμμισε:

«Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι πλέον τώρα πρέπει με ταχύ ρυθμό να πάμε στην αποσαφήνιση μιας διαδικασίας, έτσι ώστε πολύ γρήγορα να πάμε στον πρώτο κύκλο αδειοδότησης των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Μετά υπάρχει ανάγκη να τακτοποιηθεί το τοπίο και στα θεματικά και στα περιφερειακά και στο φάσμα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Είναι σωστό, κατά τη γνώμη μου, τους προσεχείς δύο μήνες να έχει εκκινήσει η διαδικασία γι’ αυτόν τον πρώτο κύκλο για να προχωρήσουμε στη συνέχεια αποφασιστικά και να έχει και κύρος το ΕΣΡ, που νομίζω ότι το έχει, για να διεξαγάγει αυτές τις διαδικασίες αμερόληπτα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ