Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Σκληρή κόντρα στη Βουλή με αφορμή το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων – ΜΜΕ (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι σημάδεψαν την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αλ. Τσίπρας: Απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα το αίτημα για εκλογές

«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον κατηγόρησε ότι «αναπαράγει αμάσητη την προπαγάνδα όσων πιέζουν τη χώρα με παράλογες απαιτήσεις».
«Θέλετε εκλογές για να παραδώσετε το λαό και τη χώρα έρμαιο στα χεριά των πιο ακραίων εκ των δανειστών. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη», πρόσθεσε τονίζοντας ότι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών καθώς αυτά που ζητεί το ΔΝΤ, είναι πέρα από κάθε δημοκρατική και συνταγματική λογική και αξία».

Κάλεσε επίσης τη Ν.Δ. να πάρει καθαρή θέση εάν διαφωνεί η συμφωνεί με τα ακραία μέτρα που ζητά το ΔΝΤ.

Χαρακτήρισε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κήρυκα ανευθυνότητας».

Μητσοτάκης: Εκλογές 
Εκλογές το ταχύτερο δυνατόν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι πέφτει σε παραλήρημα λασπολογίας.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι εφαρμόζει κομματικές διακρίσεις στο κράτος και η κυβέρνηση έχει διορίσει χιλιάδες δικούς της με μοναδικό κριτήριο την κομματική νομιμοφροσύνη.
Κατηγόρησε επίσης συνολικά την  κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ