Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Συκοφαντίες, λαθροχειρίες και μίσος, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Λοβέρδος (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Λαθροχειρίες, μίσος, συκοφαντία και έλλειψη του παραμικρού νομικού ή πολιτικού φραγμού», καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο κ. Λοβέρδος, μίλησε για αόρατο χέρι που αφαίρεσε από το τελικό πόρισμα συγκεκριμένες αναφορές που αρχικά μιλούσαν για κακουργηματική ενέργεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και για «εν ψυχρώ λαθροχειρίες» που έγιναν και αλλοίωσαν την κατάθεση στην Εξεταστική, του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «οργανωτές ταγμάτων μπούλινγκ» κατά του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «η λαϊκή κυριαρχία θα σας πάει εκεί που θα σας πάει και τότε θα δούμε πως θα πληρώσετε τα δικά σας δάνεια».

Ακόμα, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί αποκάλυψης τριγώνου διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ΜΜΕ και τράπεζες, αντέτεινε ότι, «αυτό κατέρρευσε με πρώτους μάρτυρες εσάς τους ίδιους που είπατε στο πόρισμα ότι δεν υπάρχει διαπιστωμένη ποινική ευθύνη υπουργού».

«Τέλος πια οι αλχημείες….συμπτώματα διαπλοκής υπήρξαν πολλά. Δεν έχετε όμως την έξωθεν καλή μαρτυρία… δεν δεχτήκατε να έρθουν μάρτυρες που αφορούσαν την κυβέρνησή σας…χάσατε κάθε τεκμήριο αμεροληψίας. Μπήκατε στην Εξεταστική με αλαλαγμούς και βγήκατε με αυτά που είπαν οι μάρτυρες για εσάς. Εσείς το 2010 ζητήσατε δανειοδότηση με πολιτικούς όρους. Δεν μπορείτε να μας σηκώνετε το δάχτυλο», αντέτεινε ο κ. Λοβέρδος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ