Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Κουμουτσάκος: Παράγοντας αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιτέθηκε κατά της Τουρκίας, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου, Βεϊσί Καϊνάκ.

«Δυστυχώς, η Τουρκία επιμένει στη λογική της έντασης. Επιμένει στην παράνομη και ριψοκίνδυνη πρακτική των παραβάσεων, παραβιάσεων και των προκλητικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο», δήλωσε ο Κουμουτσάκος.

Όλα αυτά, συνέχισε, σε συνδυασμό με τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς περί δήθεν «γκρίζων ζωνών», καθώς και με τις απειλές κατά κράτους-μέλους της ΕΕ και συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, καθιστούν τη Τουρκία παράγοντα αστάθειας για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Ελλάδα έχει σταθερές θέσεις θεμελιωμένες στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στις Διεθνείς Συνθήκες. Μένει με αποφασιστικότητα αμετακίνητη σε αυτές.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παρασυρθεί στα παιχνίδια κλιμάκωσης της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ οφείλουν να παρέμβουν άμεσα για να επαναφέρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές σεβασμού των σχέσεων καλής γειτονίας και της διεθνούς νομιμότητας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Δυστυχώς γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες παρόμοιες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους εδώ», είχε δηλώσει ο Καϊνάκ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ