Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αισιοδοξία Σταθάκη για την πορεία της διαπραγμάτευσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε επίλυση του προβλήματος χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, στο πλαίσιο ομιλίας του, σε ενεργειακό συνέδριο.

Τόνισε ότι “δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο στη διαπραγμάτευση έχουν εμπλακεί δύσκολα θέματα που αφορούν στην περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος”.

Η κυβέρνηση τόνισε, θέλει το πλαίσιο εγγυήσεων προς τους θεσμούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων και πρέπει να απαντάει σε τρία ερωτήματα: «ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμφωνία για μετά το 2018 μαζί με το χρέος».

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της συμφωνίας με τους εταίρους και έχουν επιτευχθεί οι βασικοί στόχοι που περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική σταθερότητα ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε το 70% του προγράμματος και με τη δεύτερη, που αφορά το υπόλοιπο 30%, ουσιαστικά το πρόγραμμα κλείνει”.

Ξεκινώντας την ομιλία του διαβεβαίωσε χαριτολογώντας ότι “οι λογαριασμοί ενέργειας θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ και ότι τα συμβόλαια των ενεργειακών εταιρειών δεν θα χρειαστεί να μετατραπούν σε δραχμές”.

Για «μοντέλο Φρανκεστάιν» στον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ έκανε λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ