Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Χαρίτσης: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για να κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε, από τα Ιωάννινα όπου περιοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε δήλωσε: «Δουλέψαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πολύ συστηματικά για να κλείσει αυτή η σημαντική εκκρεμότητα στην ελληνική οικονομία. Από τη μεριά μας, έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να κλείσει η αξιολόγηση. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης».

«Πολύ σύντομα θα έχουμε κατάληξη αυτής της διαδικασίας, γιατί θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να κλείσει θετικά αυτή η σημαντική εκκρεμότητα, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα στην συνέχεια, οι ελληνικές τράπεζες να ενταχθούν στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να απελευθερωθεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας μετά από 6-7 χρόνια πρωτοφανούς κρίσης», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ. «Από τη δικιά μας την πλευρά, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Δουλεύουμε για την υλοποίηση του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει. Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε ομαλά το πρόγραμμα το 2018 και αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα, να βγούμε μετά από τα προγράμματα και την επιτροπεία και να προχωρήσουμε μπροστά την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ