Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ερώτηση Παπαδημούλη για την κοινωνική συνοχή στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ερώτηση στη Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την πρόσφατη έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Βertelsmann, στην οποία γίνεται αξιολόγηση -μεταξύ άλλων- της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και της κοινωνικής συνοχής στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω έρευνα η Ελλάδα φαίνεται ότι καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την 24η θέση αναφορικά με την κοινωνική συνοχή.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα ενισχύονται από το επενδυτικό κενό που προκύπτει, άλλα και από την άνιση κατανομή των πόρων που τελικά κατευθύνεται λιγότερο από όσο πρέπει προς τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας της να σχολιάσει «τις επιδόσεις και τις προοπτικές της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ, αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα, ο Δ. Παπαδημούλης ζητά από την Κομισιόν πληροφορίες για τα μέτρα που μελετά και σχεδιάζει «στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020 για την προώθηση πολιτικών συνοχής, ειδικά στις χώρες του Νότου».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ