Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Προ των πυλών η ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών για τη διαφήμιση καναλιών (video)

Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για την τηλεοπτική διαφήμιση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου με χρονικό ορίζοντα τον Ιανουάριο του 2017, που θα προβλέπει τη συγκρότηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών, η οποία θα βάζει τάξη στη διαφήμιση των καναλιών, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, από τη βήμα της Βουλής.

Η αφορμή για την προαναγγελία του Νίκου Παππά, δόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας, η οποία προβλέπει παράταση κατά 6 μήνες του ισχύοντος καθεστώτος για την απευθείας τιμολόγηση διαφημίσεων και χορηγιών από Μέσα Ενημέρωσης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας που αφορά «την αρχή ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής».

«Είμαστε σε διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Θα προχωρήσουμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου χωρίς αιφνιδιασμούς και μέσα σε κλίμα συναίνεσης. Με την πρωτοβουλία αυτή, πολλά κανάλια που έχουν ετεροβαρή σχέση με τις διαφημιστικές εταιρείες θα μπορέσουν να βοηθηθούν και να γίνουν βιώσιμα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ