Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Επισκέψεις Τσίπρα σε Εμιράτα, Ισραήλ, Σερβία, Ουκρανία για επενδύσεις και ενίσχυση της χώρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της Ελλάδας διεθνώς, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αρχίζει το επόμενο διάστημα σειρά επισκέψεων και επαφών με ηγέτες χωρών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στρατηγικοί επενδυτές.

Από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, με αφορμή τη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο των εργασιών θα έχει συζητήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ώστε να συμμετάσχει στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία αντικείμενο θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός πρόκειται επίσης να επισκεφθεί τον Ιανουάριο τη Σερβία, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό κ. Βούτσιτς.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να επισκεφθεί και την Ουκρανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ