Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών διαπιστώνει ο Αποστόλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διευκρινίσεις παρείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υπερφορολόγηση των αγροτών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του οι αγρότες όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα πάρουν και επιστροφή!

Όπως σημειώνει ο κ.Αποστόλου:

“Συνεχίζεται, μέσω δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεων στελεχών της αντιπολίτευσης, μια προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών, ότι δήθεν θα έχουν μεγάλη φορολογική επιβάρυνση και θα κληθούν να καταβάλλουν υψηλές προκαταβολές, με βάση το νέο φορολογικό καθεστώς.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται στον αντίποδα, ακριβώς, όσων προπαγανδίζουν τα χαλκεία:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κατά το φορολογικό έτος 2016 που θα εκκαθαριστεί το 2017, οπότε και θα εφαρμοστεί το νέο καθεστώς, πάνω από το 90% των αγροτών – εκείνοι δηλαδή που δηλώνουν αγροτικό εισόδημα μέχρι 8500 ευρώ – όχι μόνο δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο, όχι μόνο δεν θα πληρώσουν προκαταβολή φόρου, αλλά θα πάρουν και επιστροφή προκαταβολής φόρου, μικρότερη ή μεγαλύτερη.

Αλλά και όσοι δηλώνουν μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα πληρώσουν προκαταβολή μικρότερη από την προηγούμενη χρονιά”.

Για τους ψευδολόγους και προπαγανδιστές ισχύει το κλασσικό δόγμα, σημειώνει ο υπουργός και καταλήγει:

« Όταν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα… Όμως η επίμονη προσπάθεια παραπλάνησης των ανθρώπων της υπαίθρου, πέραν του να είναι εξοργιστική, είναι και επικίνδυνη.

Αποκαρδιώνει τους αγρότες μας και σπέρνει την απογοήτευση για το μέλλον, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αγροτικός τομέας αντέχει στην κρίση, βελτιώνει τα μεγέθη του και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πράγματι το βασικό πυλώνα μιας νέας αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ