Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνο το σενάριο των πρόωρων εκλογών (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά”, ξεκαθάρισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνες για τη χώρα.  

Η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει ώστε να κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκέμβρη και να γίνουν όσα απαιτούνται. Το σενάριο των εκλογών εν μέσω διαπραγμάτευσης είναι η θέση της Ν.Δ. Και η θέση αυτή είναι επικίνδυνη για τη χώρα γιατί θα διέκοπτε τη διαδικασία της αξιολόγησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος έως τις 5 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση  “δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο στα εργασιακά και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί”.

Για το Κυπριακό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ