Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ντομπρόβσκις: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες Ελλάδας – Θεσμών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μπορούμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο ορατό μέλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί.

Σε συνέντευξη σημείωσε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση καθώς είναι δουλειά μεταξύ των Θεσμών και των ελληνικών αρχών ωστόσο τα πράγματα προχωράνε και είναι στη «σωστή τροχιά».

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν “κάποια” μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα και η δεύτερη αξιολόγηση θα βρεθεί στο επίκεντρο του Euroworking Group που συνεδριάζει το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ