Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – «Κατάλληλες συνθήκες για συζήτηση του χρέους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Στις 15:00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, στις 17:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 18:15 με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αύριο Τρίτη, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Τον Μοσκοβισί συνοδεύει ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής λίγες ώρες πριν την άφιξή του στη χώρα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα».

Σε ερώτηση για το αν είναι κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε την ελάφρυνση του χρέους τονίζει ότι: «σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup» και προσθέτει:

“Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν”. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ