Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Η ΝΔ δεν θέλει να δοθεί τρίτη ημέρα για τη συζήτηση του εκλογικού νόμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φαίνεται πως στη «γαλάζια Ιερουσαλήμ» οι συζητήσεις για σοβαρά θέματα του πολιτικού συστήματος – όπως ο εκλογικός νόμος – δεν επιθυμούν να διαρκούν όσο χρειάζεται, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να παίρνουν το λόγο.

«Δεν μπορεί αυθαίρετα να αλλάζει ο προγραμματισμός της Βουλής», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του κόμματος του για το γεγονός ότι θα διατεθεί και τρίτη μέρα, για τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Τσιάρας, υπάρχει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία προσδιόρισε δύο συζητήσεις, «και δεν μπορεί αυτό να αλλάζει γιατί βολεύει κάποιους και να απαξιώνεται έτσι η κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη των Προέδρων είχε προγραμματίσει δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο, 19 και 20 του μήνα – ωστόσο προστέθηκε και μία τρίτη συνεδρίαση για τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να πάρουν το λόγο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ