Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Βίτσας: Στα χεριά των δικαστικών Αρχών η υπόθεση των αξιωματικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ ισχυρό χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας το επιχείρημα της Τουρκίας βάσει του οποίου ζητεί την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που προσγειώθηκαν το Σάββατο με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, και ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Σημείωσε πάντως αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Βίτσας σημείωσε:

“Αυτό που θα πρέπει να εφαρμοστεί, είναι το ελληνικό και το δημόσιο διεθνές δίκαιο. Απ’ ότι γνωρίζω σε λίγη ώρα θα εξεταστεί, σε πρώτο βαθμό, το αίτημα χορήγησης ασύλου αλλά πρέπει να πω, ότι το επιχείρημα υπέρ της έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας, είναι αρκετά ισχυρό, θα έλεγα πολύ ισχυρό. Το γεγονός ότι παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και ότι υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, είναι ένα ισχυρό επιχείρημα. Αρά αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή: θα εξεταστεί (το αίτημα χορήγησης ασύλου) σε πρώτο βαθμό, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά θα αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης.

Σαν κυβέρνηση βλέπουμε τα πράγματα πολιτικά αλλά αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ