Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ για την απόπειρα πραξικοπήματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την καταδίκη της απέναντι σε κάθε πραξικοπηματική ενέργεια που αποσκοπεί στην ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ελευθεριών εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Αναλυτικά η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τις εξελίξεις στην Τουρκία:

To ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της τήρησης της συνταγματικής τάξης και καταδικάζει κάθε πραξικοπηματική ενεργεία που αποσκοπεί στην ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ελευθεριών.

Πιστεύουμε ότι η Τουρκική ηγεσία μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, οφείλει να δώσει χειροπιαστά δείγματα γραφής για την πίστη της στους δημοκρατικούς θεσμούς, την ομαλότητα, τον πλουραλισμό και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και τις ελευθερίες των πολιτών της.

Πιστεύουμε ταυτόχρονα, ότι ο κ Ερντογάν μετά και αυτή την εξέλιξη, οφείλει να δώσει χειροπιαστά δείγματα γραφής για την σταθερότητα και την Ειρήνη στην περιοχή, για την πιστή τήρηση των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το διάλογο και τη συνεργασία, με τα γειτονικά κράτη και τους γειτονικούς λαούς, σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις δεσμεύσεις που καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς συνθήκες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ