Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Τσίπρας: Προτεραιότητα η προστασία των αδύνατων συμπολιτών μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία των αδύνατων συμπολιτών μας και παρά τη μέγγενη στην οποία μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές εμείς αυξήσαμε τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η επάρκεια σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Παραδέχτηκε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται ανασυγκρότηση ενώ αναφέρθηκε στα πρώτα μέτρα της παρούσας κυβέρνησης η οποία όπως είπε « έδωσε τη δυνατότητα της δωρεάν περίθαλψης σε δύο εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες και αφαίρεσε το εισιτήριο των πέντε ευρώ».

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας «το νοσοκομείο παρέμενε επί πέντε χρόνια κλειδωμένο και αραχνιασμένο γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει το έργο και αποτελούσε αντικείμενο διεκδίκησης από ιδιωτικά συμφέροντα».

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει πέντε χρόνια κοσκινίζει είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει γεμίσει πλούσιους επιχειρηματίες με λεφτά στο εξωτερικό και πτωχευμένες επιχειρήσεις στο εσωτερικό».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ επαναλαμβάνοντας ότι προσπαθούμε να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ