Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Προσλήψεις αναπληρωτών για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ανακοίνωσε ο Φίλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.

«Το υπουργείο προχωρεί στην προκήρυξη, προκειμένου να προσλάβει εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις στα σχολεία και στα σχολεία σε καταυλισμούς» είπε ο κ. Φίλης, στο περιθώριο των δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντησή του με την τέως πρωθυπουργό της Δανίας και διευθύνουσα σύμβουλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save the Children International», Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και επικεφαλής της ειδικής δομής που θα συγκροτηθεί για τα παιδιά των προσφύγων, Γιάννης Παντής.

Θα αφορά εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη, καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες.

Επίσης η ηγεσία του υπουργείου θα έχει συνεργασία με τη «Save the Children International» προκειμένου να βρεθούν δάσκαλοι από τους πρόσφυγες που θα βοηθήσουν τα παιδιά στη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.

«Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η εκπαίδευση των παιδιών αυτών, όχι σε γκέτο, αλλά σε συνάρτηση με το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», επισήμανε ο κ. Φίλης.

Επιπλέον ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ειδικές τάξεις υποδοχής σε σχολεία, όπου θα εγγραφούν παιδιά προσφύγων που κατοικούν σε αστικά κέντρα.

Από την πλευρά της, η κ. Τόρνινγκ-Σμιτ ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου για την αφοσίωση που επιδεικνύει στην εκπαίδευση των παιδιών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ