Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Βούτσης: Καθοριστικός μήνας εξελίξεων ο Ιούλιος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δηλώσεις στο περιθώριο της εθνικής επετείου της Γαλλίας, αργά το βράδυ της Πέμπτης, έξω από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όπως σημείωσε ο κ.Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο Ιούλιος ήταν πάντα καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Πηγαίνοντας λοιπόν προς την 24η Ιουλίου, που είναι η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, βρισκόμαστε σε ένα σκηνικό που λαμβάνονται πρωτοβουλίες για μια σειρά από δημοκρατικές, θεσμικές τομές.

Αυτό αφορά τόσο τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, που θα γίνει τις προσεχείς Τρίτη και Τετάρτη, όσο και τον διαγωνισμό για τις άδειες, καθώς και για την πολύ σοβαρή συζήτηση που γίνεται στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια ανάμεσα σε κόμματα, μέσα ενημέρωσης και το τραπεζικό σύστημα και βεβαίως τα θέματα που έχουν ανοίξει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την υπόθεση Siemens, τα οποία χρήζουν μιας πολύ ιδιαίτερης προσοχής.

Μπορούμε να πούμε πως πέρα από μήνας αναζητήσεων για την υπέρβαση των κοινωνικών επιπτώσεων και των οικονομικών προβλημάτων είναι και ένας μήνας Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ