Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Κοτζιάς: Θα προωθήσουμε τη συνεννόηση στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης – Ασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας (ASEM) θα προωθήσουμε, αύριο, τη συνεννόηση και θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά για τη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης και της Ασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την άφιξή του στην Ουλάν Μπατούρ, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην 11η Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας, επισημαίνοντας ότι η συνεννόηση και συζήτηση, σε μία εποχή παγκόσμιων αλλαγών, ανάμεσα σε κράτη προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι «μετά από πρόταση και της Σιγκαπούρης, η Ελλάδα θα έχει μία προοπτική να γίνει κέντρο τεχνολογικής συνεργασίας και συνδεσιμότητας για το ASEM». Μία προοπτική μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας θα είναι η συνεργασία στον οικονομικό τομέα, την επιστήμη και την έρευνα με χώρες, οι οποίες αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες και νέες μορφές οικονομικής ανάπτυξης. Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, με αυτές τις χώρες «μας συνδέουν ιστορικής παραλληλότητας μεγάλοι δεσμοί πολιτισμού, κοινής αναζήτησης των απαντήσεων στα μεγάλα ερωτήματα για τη φύση της ανθρώπινης κοινωνίας και τις προοπτικές του ίδιου του ανθρώπου. Κατά συνέπεια, συζητάμε και για ζητήματα οικονομικά, πρακτικά και τεχνολογικής συνεργασίας αλλά και για θέματα επιβίωσης της ανθρωπότητας και καλύτερης διακυβέρνησής της».

«Το κύριο μήνυμα της Ελλάδας είναι η ανάγκη αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και να διευρυνθεί, να γίνει πιο τακτική και να έχει πιο άμεσα υλοποιήσιμα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς. Σε αυτό το πνεύμα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τις ηγεσίες, μεταξύ άλλων, της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και της Μογγολίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ