Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Συναντήθηκαν οι Α. Φλαμπουράρης και Γ. Μουζάλας με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, Νικήτα Κανάκη και αντιπροσωπεία του ιδρύματος MSD for Mothers (Rao Νaveen- επικεφαλής του MSD for Mothers και Haseeb Ahmad- διευθύνων σύμβουλος MSD Eλλάδας, Κύπρου και Μάλτας) είχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση στους υπουργούς του νέου προγράμματος υποστήριξης της μητρότητας ευάλωτων γυναικών, που εγκαινιάζεται με τη συνεργασία των δομών του ΕΣΥ, των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας και του ιδρύματος MSD for Mothers.

Οι κύριοι Κανάκης, Naveen και Ahmad, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν πως η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δήλωσαν την πρόθεση να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αυξημένη φροντίδα στην εγκυμονούσα και τη μητέρα με νεογέννητα παιδιά, είτε είναι πρόσφυγας, είτε μετανάστρια, είτε Ελληνίδα ευάλωτη γυναίκα και ότι οποιαδήποτε συμβολή γι’ αυτόν τον σκοπό είναι ευπρόσδεκτη.

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι στον βαθμό που θα είναι εύρυθμη η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών δομών, των κοινωνικών οργανώσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τότε θα είναι ιδιαίτερα αποδοτική, με ιδιαίτερα σημαντικό όφελος στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ