Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ομολογία διαπλοκής η στήριξη στους καναλάρχες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του σχολιάζει με δεικτικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι, η πολλαπλή στήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, συνιστά ομολογία διαπλοκής.

Τη στιγμή που επιχειρείται από την κυβέρνηση να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πλαίσιο, μέσω του διαγωνισμού για τις άδειες, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνταχθεί με το καθεστώς της ασυδοσίας, στη δημιουργία του οποίου το κόμμα του έχει συμβάλλει καθοριστικά.

Για μία ακόμα φορά, ο επικεφαλής της Ν.Δ. ζήτησε περικοπές δαπανών, αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται. Μήπως να γίνει πιο συγκεκριμένος; Μήπως εννοεί απολύσεις, μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για το κράτος πρόνοιας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει επίσης τα ερωτήματα, “μήπως ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης σε ποιο κόμμα ανήκαν ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, με τους οποίους η Χρυσή Αυγή είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας; Σε ποιου είδους δημοκρατία παραπέμπει το μπόνους των 50 εδρών του ισχύοντος εκλογικού νόμου, για τη διατήρηση του οποίου αναζητά εναγωνίως συμμαχίες ο κ. Μητσοτάκης;”

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ