Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: «Ένοχη σιωπή» του Κυριάκου για το απλήρωτο δάνειο προς τον Κήρυκα Χανίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του “Κήρυκα Χανίων”, μιλώντας για «ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τις εξηγήσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων» και την ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας Κήρυξ ΑΕ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής, το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ» και πως «δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ».

«Ως προς αυτό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που εδώ και 24 ώρες σιωπούν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ