Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Σταθάκης: Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και ενεργειακές συμφωνίες με το Ιράν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν, τόσο με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τις Ηνωμένες πολιτείες , ειδικά όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, στο θαλάσσιο εμπόριο και στη φορολόγηση αγαθών.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με τον Ιρανό Υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, στην οποία μετείχε ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε ακόμη την πρόθεση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το Ιράν, προσελκύοντας επενδυτές, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Ο Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, τόνισε ότι η επίσκεψή του αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης» συνεργασίας των δύο χωρών, που ανοίγει μεγάλες προοπτικές συμμαχιών μεταξύ Ιράν-Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, στις νέες τεχνολογίες και στον τουρισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ναυτιλία και στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, τομείς στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ