Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Οι “μνηστήρες” (για τη θέση του προέδρου) και η “Κλυταιμνήστρα” (Ελ. Βενιζέλος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοσμοσυρροή για την επίζηλη θέση του προέδρου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι τέσσερις “μνηστήρες” είναι:

Χάρης Παμπούκης

Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ως στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις πρόσφατα, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του Ελ. Βενιζέλος έπειτα από πρόταση των ιδιωτών μετόχων.

Δημήτρης Δημητρίου

Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στο τομέα των Μεταφορών και των Αεροδρομίων. Εχει μεγάλη διεθνή εμπειρία και είναι γνωστός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Διετέλεσε και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ. Τοποθετήθηκε στο ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έπειτα από πρόταση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.

Δημήτρης Λιάκος

Οικονομολόγος, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένως στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη όπως και στο γραφείο της Νάντιας Βαλαβάνη.

Μαρίκα Φραγκάκη

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής Χίου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκπρόσωπος του Δημοσίου στην Alpha Bank. Σπούδασε οικονομικά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάσθηκε ως ερευνήτρια στη Διεύθυνση Μελετών της ΑΤΕ επί σειρά ετών.

Η θέση του προέδρου του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Φημολογείται ότι η βασική αιτία της εξόδου του κ. Ρουμειλώτη ήταν οι διαφωνίες του με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ