Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πολιτική κόντρα για την «χαμένη μετάφραση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα μεταξύ των κομμάτων πυροδότησε η δικαστική απόφαση για έπ΄αόριστον αναβολή της εκδίκασης της Siemens που αφορά στην σύμβαση με τον ΟΤΕ.

Το Μαξίμου συστήνει μάλιστα στην Νέα Δημοκρατία λίγη αιδώ για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, θα συνιστούσαμε στη Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υποθέσεις της Siemens.

Τα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με τη σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας.
Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως, καταλήγουν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία, με τα σχετικά έγγραφα στο χέρι, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών είχε γίνει και είχε αποσταλεί από τις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

Να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δικαστική απόφαση έσπευσε η άμεσα εμπλεκόμενη Νέα Δημοκρατία.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι “εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη“.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ