Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Στέφανος Μάνος: Είναι για λύπηση η Κεραμέως

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξ οικείων τα βέλη πλέον προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως: ο (γκουρού των νεοφιλελεύθερων) Στέφανος Μάνος της έγραψε (σε ανάρτησή του) πως «είναι για λύπηση», ενώ ταυτόχρονα αποδόμησε πλήρως τα μέτρα – ημίμετρα που εξήγγειλε η υπουργός.

Η κριτική του Μάνου στην Κεραμέως γίνεται από την «νεοφιλελεύθερη μεταρρυθμιστική» σκοπιά και καταλογίζει «περίσσευμα οίησης και ισχυρογνωμοσύνης» στην υπουργό Παιδείας. Ουσιαστικά της λέει ότι δεν είναι μεταρρυθμίστρια! Της επισημαίνει ότι θα έπρεπε οι διευθυντές των σχολείων να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τα σχολεία τους.

Γράφει συγκεκριμένα ο Στ. Μάνος: «είναι για λύπηση η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως. Ανακοίνωσε την απόφασή της ν’ ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Συμφωνούν όμως οι ειδικοί; Και γιατί όχι στις 17 Ιανουαρίου με αντίστοιχη παράταση του σχολικού έτους; Δεν έχω άποψη και δεν θέλω να εμπλακώ στη συζήτηση. Θέλω όμως να κάνω μια παρατήρηση που ελπίζω να σας βάλλει σε σκέψεις:
Στην Ελλάδα λειτουργούν 9.000 περίπου σχολικές μονάδες. Δεν πιστεύω ότι ΜΙΑ απόφαση μπορεί να είναι σωστή για όλα τα σχολεία.  Ισχυρίζομαι ότι η κ. Κεραμέως είναι για λύπηση επειδή η απόφαση της είναι ενδεχομένως σωστή για μερικά σχολεία, αλλά λάθος για τα υπόλοιπα. Όσοι της ασκούν κριτική βλέποντας το λάθος τη σπρώχνουν να υιοθετήσει μια άλλη μοναδική λύση που θα ήταν ίσως σωστή για μερικά σχολεία αλλά λάθος για τα υπόλοιπα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ