Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Κωστής Χατζηδάκης: Σιωπά για το τσεκούρι στις συντάξεις χηρείας, πανηγυρίζει για τη δήθεν μείωση των εκκρεμών αιτήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας με το τσεκούρι έως 258 ευρώ στις συντάξεις χηρείας, ο Κωστής Χατζηδάκης όχι μόνο δεν έκρινε σκόπιμο να αναφερθεί σε αυτό αλλά επιδόθηκε σε άλλον ένα γύρο ψεμάτων για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι: «Το 2021 κλείνει με ρεκόρ (μακράν) όλων των εποχών στην απονομή των συντάξεων. Με 225.000 απονομές είχαμε αύξηση 73% σε σχέση με το 2019». Αυτό που κρύβει επιμελώς, είναι το γεγονός ότι παρά την αύξηση στην απονομή των συντάξεων, οι εκκρεμότητες εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά πολύ τις 300 χιλιάδες αιτήσεις !

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρει μόνο τις 122.528 εκκρεμείς κύριες συντάξεις για τις οποίες δημοσιεύει τα στοιχεία και αποκρύπτει ότι εκκρεμούν σχεδόν ισάριθμες επικουρικές συντάξεις, περίπου 25.000 διεθνείς συντάξεις (για τις οποίες απαιτείται ανταλλαγή στοιχείων με ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού), τα εφάπαξ, τα μερίσματα και σχεδόν 80 χιλιάδες συντάξεις παράλληλης ασφάλισης. Το 2016 ψηφίστηκε διάταξη η οποία αυξάνει σημαντικά την προσαύξηση, με ποσά έως και 500 ευρώ το μήνα. Όμως, πέρασαν 5,5 χρόνια και ο νόμος δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί !

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ