Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά στη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής (των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής), η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου κλήθηκε σε απολογία γιατί έκανε το επαγγελματικό της καθήκον, αποκαλύπτοντας πτυχές του σκανδάλου της Novartis!

Μετά τη γνωστοποίηση της πρωτοφανούς αυτής απόφασης, η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στη δημοσιογράφο και τονίζει ότι «δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα».

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, σημειώνει ακόμα πως και πριν από ενάμιση χρόνο είχε γίνει απόπειρα να κληθεί ως ύποπτη, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, εξέλιξη που απετράπη.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον προβληματισμό του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ως κατηγορούμενης, όπως ενημερωθήκαμε από την ίδια, από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Σημειώνουμε ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε γίνει απόπειρα να κληθεί ως ύποπτη, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, εξέλιξη που απετράπη μετά την σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ