Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Νάσος Ηλιόπουλος: Χρειάζονται παράλληλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, αλλιώς βουλιάζουν χιλιάδες στη φτώχεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο που να εξηγεί γιατί η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για να ισχύσουν στις 3 του Γενάρη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. «Δεν ξέρω αν ο λόγος ήταν για να μη χαλάσουν οι διακοπές του κ. Μητσοτάκη, αλλά σίγουρα δεν ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί έπρεπε να περάσει ένας μήνας, για να προχωρήσει –έστω σε ένα θολό- μέτρο τηλεργασίας; Γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός με την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς να έχει ξεφύγει; Τα σχολεία, μετά τις γιορτές, θα ανοίξουν με τον τρόπο που έκλεισαν; Θα έχουμε τμήματα 29 μαθητών με 15.000 και 20.000 κρούσματα την ημέρα; Πρόσθεσε.

Υπενθύμισε επίσης τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη στη Βουλή, ότι «ο προϋπολογισμός για το 2022 έχει στηριχθεί στην παραδοχή πως η πανδημία τελειώνει στις αρχές της χρονιάς». «Δηλαδή η κυβέρνηση συνειδητά ψήφισε έναν προϋπολογισμό, ο οποίος δεν περιλαμβάνει στο σχέδιό του την αντιμετώπιση της πανδημίας», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι «κάθε περιοριστικό μέτρο πρέπει να συνδυάζεται με αντίστοιχο μέτρο οικονομικής στήριξης, όπως για παράδειγμα τα μέτρα στην εστίαση. Αλλιώς μιλάμε για μια πολιτική που βουλιάζει χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια».

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή κατάσταση», σημείωσε και επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Να αλλάξει άμεσα η πολιτική για το testing, με μαζική δωρεάν πρόσβαση σε rapid και μοριακό», επισήμανε αρχικά. «Δεν γίνεται άνθρωπος ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα ή του έχει βγει θετικό το rapid test, να μην έχει δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό τεστ», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό γίνεται σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, εδώ έχουμε παρατήσει την ιχνηλάτηση», είπε. Σημείωσε, τέλος, ότι «εδώ και τώρα πρέπει να μπουν στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο πραγματικής ενίσχυσης του ΕΣΥ».

«Δεν γίνεται να μπούμε στη νέα χρονιά με έναν προϋπολογισμό που κόβει 820 εκ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Αυτό δεν είναι σχεδιασμός μάχης, είναι σχεδιασμός καταστροφής», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ