Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση της τελευταίας στιγμής – Το τσουνάμι κρουσμάτων επισπεύδει τα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακόμη και σήμερα ενδέχεται να ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας. Το ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων «χάλασε» έστω και για λίγο τις διακοπές του Πρωθυπουργού, ο οποίος επέστρεψε νωρίτερα από τις διακοπές του στην Ήπειρο.

Στις 09.30 είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Θα ακολουθήσει στις 12.00 η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα, ώστε αυτά να έχουν άμεση ισχύ, ίσως και από αύριο το πρωί.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου και όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν από το πρωί της Πέμπτης είναι τα εξής:

Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.

Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Για τους εργαζόμενους εστίασης καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 όπως και σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ.

Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης έως του 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό pcr. Επίσης αυστηροποιείται το επισκεπτήριο σε νοσοκομεία και αποκλείονται οι ιατρικοί επισκέπτες.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια από αυτά τα μέτρα να αυστηροποιηθούν ή να προστεθούν και άλλα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ