Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Ψίχουλα για μέρισμα και αποκλεισμός 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δριμεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι  «Όχι μόνο έδωσε ψίχουλα για μέρισμα ο κ. Μητσοτάκης, αλλά έκοψε και 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους».

Σύμφωνα με την κ. Ξενογιαννακοπούλου, «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είτε αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, είτε είναι παντελώς ανίκανη να τα κατανοήσει. Την περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει με πρωτοφανής ρυθμούς, η Νέα Δημοκρατία, έχει επιδοθεί σε μια σειρά πολιτικών περαιτέρω φτωχοποίησης των νοικοκυριών και ιδίως των χαμηλοσυνταξιούχων».

«Συγκεκριμένα», αναφέρει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, «έκοψαν το κοινωνικό μέρισμα από τον Προϋπολογισμό για να δώσουν 900 εκατ. ευρώ στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», ενώ:

– Κατάργησαν τη μόνιμη 13η σύνταξη.

– Απέκλεισαν όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους από τα αναδρομικά που δικαιούνταν από τις περικοπές συντάξεων των νόμων της ΝΔ και απαγόρευσαν την εκ νέου δικαστική διεκδίκησή τους.

Ταυτόχρονα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι «σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η μείωση των δικαιούχων του ήδη πενιχρού κοινωνικού μερίσματος από 800.000-830.000, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε περίπου 634.000. Δηλαδή όχι μόνο ανακοίνωσαν ψίχουλα, αλλά μείωσαν τους δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους κατά 200.000».

Τέλος, σημειώνει ότι οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο.

«Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να βρει λίγο χρόνο κατά τις χειμερινές του διακοπές να αναρωτηθεί πως τα βγάζουν πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας, ειδικά σήμερα που οι ραγδαίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη θέρμανση και τα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τις τσέπες τους και αφού το σκεφτεί, να παραιτηθεί», δηλώνει χαρακτηριστικά η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ