Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιλέγει να κατασκευάσει μια εικονική πραγματικότητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει ούτε μία νέα πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της ακρίβειας», επισημαίνει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

«Παρά τις πυκνές και επιπόλαιες διαβεβαιώσεις ότι διανύουμε το “τελευταίο μίλι”, είναι πια ξεκάθαρο ότι η πανδημία και οι μεταλλάξεις της θα μας συνοδεύουν για καιρό. Αν συνειδητοποιήσουμε την επώδυνη πραγματικότητα, τότε έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε ώστε να την αλλάξουμε. Αλλά πρέπει να τη συνειδητοποιήσουμε πρώτα», υπογραμμίζει ο βουλευτής και προσθέτει: «Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να είχε γραφτεί για μια άλλη χώρα ή για κάποια άλλη χρονική στιγμή. Είναι μία πρόταση από την οποία λείπει η πραγματικότητα».

Η κυβέρνηση κατά τον κ. Χαρίτση «κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα όπου δεν υπάρχουν κρίσεις και δεν ακούγεται η φωνή της κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων που ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον. Η κυβερνητική εκδοχή της πραγματικότητας περιλαμβάνει διαρκή αναπτυξιακά άλματα, νέες θέσεις εργασίας και ορυμαγδό επενδύσεων.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η εικόνα παραπέμπει σε μια κοινωνία και οικονομία που βρίσκονται στα όρια: οι δείκτες ανισότητας έχουν ενταθεί, το δημόσιο σύστημα υγείας ζορίζεται και το κυρίαρχο αίσθημα για το μέλλον είναι αυτό του φόβου ή της ανασφάλειας», καταλήγει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ