Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Την απίστευτη αύξηση των «0,52 λεπτών» στο ημερομίσθιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και ανακοινώνονται από το υπουργείο Εργασίας και τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Με πομπώδες ύφος ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 663 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Αναλυτικά ανακοινώθηκε ότι για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από τα 29,04 ευρώ (αύξηση 0,58 του ευρώ).

Ως εδώ όλα καλά: Μόνο που στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ότι η πολύφερνη αύξηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δυνατότητα αγοράς ενός κουλουριού τη μέρα για τους εργαζόμενους.  Και ούτε καν καθώς με το κύμα ακρίβειας που χτυπά τη χώρα η τιμή του κουλουριού σε πολλά σημεία είναι πλέον 0,60 λεπτά και η αύξηση στο ημερομίσθιο αν γίνει ο υπολογισμός είναι 0,52 ευρώ.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για συμβολικού χαρακτήρα αύξησης που θα τονώσει ψυχολογικά τους εργαζομένους, προσθέτοντας ότι θα γίνει και άλλη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022.

Ωστόσο η κυβέρνηση, καταστρατήγησε και την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση στον βασικό μισθό διπλάσια της ανάπτυξης.

Και έτσι ανακοινώνει:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ