Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σφυροκόπημα Νίκου Φίλη σε Νότη Μηταράκη για το «σοκ» του ναυαγίου των μεταναστών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δύσκολο να χωνέψει κανείς την υποκρισία της σημερινής Δεξιάς στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη: τη «σοκάρουν οι νέες απώλειες ανθρώπων στο Αιγαίο», όπως μας… βεβαίωνε χτες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά πανηγυρίζει πλάι στο φράκτη του Έβρου, που κλείνει σε πρόσφυγες και μετανάστες κάθε άλλο δρόμο, πλην της επιβίβασης σε επικίνδυνα και υπερπλήρη σκάφη, καταχείμωνα», τόνισε σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Φίλης, μετά τα δυο ναυάγια το τελευταίο διάστημα, που κόστισαν τη ζωή σε μετανάστες.

Ο κ. Φίλης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημείωσε πως «θέλουν να τα έχουν καλά ταυτόχρονα με το ακροδεξιό τους κομμάτι, που ονειρευόταν να βάλει στολές παραλλαγής και να κάνει περιπολίες στον Έβρο· με την Εκκλησία που δώριζε θερμικές κάμερες για να αναβαθμιστεί ο φράκτης· και τους πρώην «φιλελεύθερους» κεντρώους, που μέρες που είναι πρέπει να εκφράσουν μια κάποια «συγκίνηση» για τους πνιγμούς -τι χριστιανοί θα ‘ταν; Και βέβαια, να υποδέχεται και τον Πάπα Φραγκίσκο όπως επιτάσσει το διεθνές πρωτόκολλο, κι ας σιωπούν με τα μάτια χαμηλωμένα οι κυβερνητικοί όταν αυτός παρατηρεί ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε κοιμητήριο, τα hot spot σε φυλακές…».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε πως «οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές οφείλονται στη τεράστια ανισότητα του πλούτου στον πλανήτη και σε πολέμους που όταν δεν εξέθρεψαν ανεύθυνα η Ευρώπη με τις ΗΠΑ, τους παρακολούθησαν αδιάφορα να εξελίσσονται, κοιτάζοντας πώς θα προσπορίσουν γεωπολιτικά οφέλη».

Όπως τόνισε, «σήμερα οι ευρωπαϊκές χώρες ξεκάθαρα παρανομούν, αφού δεν δίνουν τη δυνατότητα για υποβολή αιτήματος ασύλου έξω από το έδαφός τους, κλείνουν τα μάτια στα εγκληματικά push back στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ενώ στηρίζονται στην «Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας» για να παρκάρουν τους ανεπιθύμητους έξω από τα ευρωπαϊκά σύνορα. Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων όμως, δεν μπορεί να στηρίζεται στην καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου για τους πρόσφυγες και στην πρόκληση ανθρώπινων τραγωδιών στη θάλασσα».

Από Ευρώπη της ελευθερίας σε Ευρώπη κολαστήριο

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως την ίδια στιγμή, ειδήσεις, όπως «η συμφωνία Δανίας – Κοσσυφοπεδίου για ενοικίαση φυλακών στο δεύτερο, που προφανώς θα «φιλοξενήσουν» κατά προτεραιότητα ξένους υπηκόους, κυριολεκτικά τρομάζουν. Η Ευρώπη της «Ελευθερίας, Ισότητας και Αδελφοσύνης» μετατρέπεται σταδιακά σε ένα κολαστήριο, πορεία που μόνο η δράση της νεολαίας και των κινημάτων αλληλεγγύης και η ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων και της Αριστεράς μπορούν ν΄ ανατρέψουν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ