Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Όταν ο Κάρολος Παπούλιας εκνεύρισε την Άνγκελα Μέρκελ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την φαρμακερή ατάκα του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στην Άνγκελα Μέρκελ υπενθύμισαν συνδικαλιστές. Εν μέσω μνημονίων η άλλοτε κραταιά κυρία της Ευρώπης ήρθε να κάνει μαθήματα οικονομίας στον Ηπειρώτη πολιτικό.

Μπροστά στις κάμερες όλα έβαιναν καλώς: «Η επίσκεψή σας είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη μέσα σε μια στιγμή που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές, σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα σε αυτόν τον λαό που υποφέρει και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Πρέπει να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, στην οποία είμαστε πρωταγωνιστές μπροστά από την Ισπανία και βέβαια και την ανεργία των γυναικών», της είπε εκείνος, όταν την υποδέχτηκε στις 9/10/2012.

«Γνωρίζω ότι οι στιγμές για την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες. Ήρθα εδώ υπό την ιδιότητά μου ως φίλη και εταίρος της Ελλάδας. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε στην επίλυση των προβλημάτων», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Πίσω από τις κάμερες η Γερμανίδα καγκελάριος τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες». Την παγίδα της ερώτησης την απέφυγε ο Γιαννιώτης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε κάνει το διδακτορικό του στη Γερμανία κι ήξερε πως η ερώτηση δεν είναι τυχαία. Έτσι, της απάντησε πως «ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του» και πως «αν θέλετε κι άλλα μέτρα ν΄ αλλάξετε λαό», τονίζοντας έτσι πως η υπομονή κι η αντοχή των Ελλήνων είχε εξαντληθεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ