Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ναυάγησε η κυβέρνηση στα νερά του Αιγαίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να επιστρέψει η κυβέρνηση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά τα δυο πολύνεκρα ναυάγια με μετανάστες, κάνοντας λόγο για εγκληματική ανευθυνότητα.

«Δύο πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες μέσα σε λίγες ώρες καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό. Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά. Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους», τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς. Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες», σημειώνει.

«Καλούμε την κυβέρνηση να επιστρέψει στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό, να επιδείξει τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς με την απάνθρωπη πολιτική της», υπογραμμίζουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ