Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Πολάκης και Λοβέρδος… συμφωνούν! Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δύο «ορκισμένοι» πολιτικοί αντίπαλοι φαίνεται να συμφωνούν! Ο Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ με διαφορά λίγων ωρών έκαναν αναρτήσεις στα social media με παρόμοιο περιεχόμενο.

Κατακρίνουν και οι δύο το ισχύον πρωτόκολλο για τη διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με covid-19.

O Παύλος Πολάκης με μια οργισμένη ανάρτηση στο facebook μιλάει για συγκεκριμένη περίπτωση ασθενή:

polakisfb2 e1640341436660

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέστρεψε με μία ερώτηση – αποκάλυψη για τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την ήττα του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Ο βουλευτής αποκαλύπτει ότι υπήρχαν στην Ελλάδα 4.000 αντιικά φάρμακα – μνοκλωνικά αντισώματα και ρωτά γιατί δεν διατέθηκαν. «Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», τονίζει με μία έμμεση αναφορά σε ποινικές ευθύνες.
Η ερώτηση του Α. Λοβέρδου απευθύνεται στον υπουργό Υγεία Θ. Πλεύρη και έχει ως εξής:
Κύριε υπουργέ,
Πληροφορούμαστε ότι την τελευταία στιγμή  πριν τη λήξη της δραστικότητάς τους ενεργοποιείται άμεση διάθεση 4.000 αντιικών φαρμάκων-μονοκλωνικών αντισωμάτων από το ΕΣΥ. Σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις τα συγκεκριμένα σκευάσματα βελτιώνουν τη νόσηση και προστατεύουν από τη νοσηλεία και το θάνατο σε ασθενείς με COVID-19.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε :

i. Αληθεύει ότι υπήρχε απόθεμα τέτοιων φαρμάκων, το οποίο είχε το ΕΣΥ αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο που στην ουσία δεν επέτρεπε τη διάθεση τους;
ii. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην περίπτωση που υπήρχε αυτό το απόθεμα γιατί δεν χορηγήθηκαν αυτά τα φάρμακα στους ασθενείς νωρίτερα;

loverdostw1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ