Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εισαγγελέας «φρενάρει» την παραγραφή ευθυνών Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο χρόνια βρισκόταν στο συρτάρι της ανακρίτριας Διαφθοράς, Γλυκερίας Λουίζας Ιωαννίδου η έρευνα για την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου στο σκάνδαλο Νοvartis  και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, για την οποία ο κατηγορούμενος βουλευτής ήταν υποψήφιος, αποφάνθηκε ότι πρέπει να καθαρίσει διά της παραγραφής, επικαλούμενη μάλιστα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αν και η Βουλή είχε κρίνει το 2018 ακριβώς τα αντίθετα από τη νομική της επιχειρηματολογία.

Ομως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε άλλη γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκης με μια νομική επιχειρηματολογία που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, «αδειάζει» την ανακρίτρια για τη «διαφωνία» που είχε εκφράσει με την ασκηθείσα ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό Υγείας.

Ο εισαγγελέας Κασωτάκης στην πρόταση βόμβα προς το Δικαστικό Συμβούλιο που αποκαλύπτει το documentonews.gr,  επισημαίνει ότι «παραδεκτώς» ασκήθηκε η ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο και ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό, καθώς δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μια και για αυτό είχε αποφανθεί η ελληνική Βουλή και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει, το σκεπτικό της ανακρίτριας δεν έχει «κανένα νομικό έρεισμα«, «επιφέρει δικονομική ανωμαλία» και «δημιουργεί δικαστικό αδιέξοδο» που «παρακωλύει την εξέλιξη της υπόθεσης» και προτείνει να συνεχιστεί η ανάκριση για τον πρώην υπουργό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ