Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τρίτη διαφοροποίηση βουλευτή της ΝΔ σε μία εβδομάδα! Αυτή τη φορά ο Ν. Μανωλάκος. Δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε διάταξη του Υγείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτι δεν τρέχει καλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Είναι προφανές ότι το δίδυμο Μπεκίρη – Μυλωνάκη έχει χάσει τον έλεγχο των βουλευτών. Γι’ αυτό και τα γκάζια από το Μαξίμου. Γι’ αυτό και η ανάθεση ρόλου στη Ντόρα Μπακογιάννη και μάλιστα με γραφείο στη Βουλή μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού – ρόλο για τον οποίο οι βουλευτές ενημερώθηκαν με μήνυμα στο κινητό τους…

Στη Βουλή είχαμε τον τρίτο βουλευτή που διαφοροποιήθηκε. Μετά τον Χρήστο Μπουκώρο που μίλησε στον προϋπολογισμό για τα «λεφτόδεντρα» του Πέτσα και τομ Μάξιμο Χαρακόπουλο που κατέθεσε ερώτηση κατά της κυβέρνησης για το αγροτικό ρεύμα, ήταν η σειρά του Νίκου Μανωλάκου. Μάλιστα ο στρατηγός (σ.σ. είναι αντιστράτηγος ε.α.) τα είπε… τσεκουράτα για το άρθρο 73 του νομοσχεδίου ποιυ αφορούσε τις υδατοκαλλιέργειες: «αν υπήρχε ακόμα και ονομαστική ψηφοφορία κατ’ άρθρο, θα την καταψήφιζα».

Το άρθρο 73 παρέτεινε για άλλο ένα έτος την προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θεσμοθέτησης περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών. Ο Ν. Μανωλάκος δεν έκρυψε την δυσφορία του για την διαιώνιση ενός καθεστώτος για περισσότερο από 10 χρόνια: «αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτή η προθεσμία. Είναι η παράταση της παράτασης. Είναι η τρίτη στη σειρά, δηλαδή τρία χρόνια το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια από την κυβέρνησή μας το 2019 και έναν χρόνο τώρα και όλες αυτές οι παρατάσεις στα πέντε χρόνια προθεσμία που είχαν δοθεί το 2011 επί κυβερνήσεως Παπαδήμου», είπε.

«Δεν συμφωνώ με τη διάταξη 73 και προτείνω την απόσυρσή της, γιατί θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί δύο άλλες ενέργειες, πρώτον, να έχει θεσμοθετηθεί το εθνικό θαλάσσιο χωροταξικό πλαίσιο, όπου η πολιτεία θα καθορίζει τι και πού σε θέματα ανάπτυξης και δεύτερον, να έχει προβλεφθεί ως αναγκαία η σύμφωνη γνώμη σε κάθε περίπτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις διαδικασίες αδειοδότησης των περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών για έναν απλό λόγο, ότι κάποιες τοπικές κοινωνίες δεν επιθυμούν αυτού του είδους την ανάπτυξη. Άλλες την επιθυμούν και κάποιες άλλες τη θέλουν σε ήπια και σε ελεγχόμενη μορφή», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «για παράδειγμα, στην εκλογική μου περιφέρεια, την Α΄ Πειραιώς και Νήσων, αλλάζει την ανάπτυξη των νησιών του Σαρωνικού. Με τις υπάρχουσες προβλέψεις ο Σαρωνικός θα γίνει μια μεγάλη βιομηχανική περιοχή υδατοκαλλιεργειών. Και όλα αυτά, χωρίς να ρωτηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι των νήσων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ