Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Το Μαξίμου αίρει την ασυλία Παππά για το περούκα-gate και αυτός προειδοποιεί: 40 από τους βουλευτές της ΝΔ δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τους βουλευτές της ΝΔ να λένε ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά, το Μαξίμου επέβαλε την δίωξη κατά του βουλευτή για το περούκα-gate. Ύστερα από μήνυση του πρωταγωνιστή του επεισοδίου Θάνου Δημάδη, ο οποίος φέρεται να παρακολουθούσε τον τότε υπουργό στο ξενοδοχείο που έμενε, η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του: ψήφισαν 277 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 175, κατά 101, ενώ βρέθηκε και 1 παρών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πολιτικά επισημαίνοντας στους βουλευτές της ΝΔ ότι περίπου 40 από αυτούς δεν θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές. «Οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς. Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική», υπογράμμισε.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι πρόκειται για «μέγα ολίσθημα» η άρση της ασυλίας του, τονίζοντας πως «εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική. Θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες».

Όπως είπε ο Ν. Παππάς όλα σχετίζονται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαιτίας του οποίου τέθηκε στο στόχαστρο μιντιακών συμφερόντων. «Είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως perouka gate. Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοικτά», ανέφερε.
 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ